سیسمونی نوزاد

سیسمونی نوزاد

سیسمونی نوزاد

سیسمونی نوزاد

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰


بارداری در سفر


مهمترین مسئله ای که خانم های باردار باید توجه زیادی برای سفر در زمان بارداری به ان توجه داشته باشند ، مکانی است که قصد سفر و اقامت در آنجا را دارند، این مکان باید از نظر تسهیلات و امکانات پزشکی برای خانمهای باردار کاملا مجهز بوده و به شکلی باشد که بتوان در مواقع ضروری به موقع از آنها استفاده کرد. به همین منظور پیشنهاد می شود تمام مدارک و سوابق پزشکی خود را در طول سفر همراه خود داشته باشند تا در صورت نیاز اطلاعات لازم را به دکتر ارائه دهید.

بهتر است در 12 هفته اول بارداری به مسافرت نروید. علت آن حالتهای تهوع، دلپیچه و خستگی زیادی است که در 3 ماه اول بارداری گریبانگیر خانمها می شود.

زمانی که قصد دارید به سفر بروید اما از سفر خود نگران هستید قبل از سفر، با پزشک خود مشورت کنید.

سفر با هواپیما:

پرواز برای خانم باردار و جنین ضرری ندارد. اما چنانچه از آن دسته از خانمهای باردار هستید که در طول بارداری با مشکلات گونان روبرو هستید و بارداری پرخطری دارید با متخصص خود قبل از سفر و رزرو کردن بلیط هواپیما مشورت کنید.

سفر با هواپیما در 3 ماه سوم تا قبل از هفته 36 کاملا بی خطر است. در بارداری های دوقلو یا چندقلو یا بارداریهای پرخطری که خانم های باردار با فشار خون بالا، دیابت، جفت غیر طبیعی و خونریزی واژن روبرو هستند، پزشکان مسافرت را توصیه نکرده و پیشنهاد می دهند تا این دسته از خانمها تا حد امکان نزدیک به منزل بمانند. به تمام خانمهای باردار پیشنهاد می شود تا در یک ماه آخر بارداری به سفر نروند.

معمولا از هفته 37 به بالا زمان زایمان نزدیک و غیر قابل پیش بینی است. بعضی از خطوط هواپیمایی تا پایان دوران بارداری اجازه پرواز در ماه آخر بارداری را نمی دهند. بعضی دیگر از خطوط هواپیمایی با اجازه نامه پزشک، اجازه پرواز به خانمهای باردار را می دهند.

سعی کنید تا در وسط هواپیما بر روی بال که صاف ترین قسمت هواپیما بوده و یا صندلی هایی که فضای بزرگی جلوی آنها وجود دارد، صندلی خود را رزرو کنید. صندلیهای کنار راهرو از آنجائیکه عبور و مرور را برای خانمهای باردار راحت می کند نیز می تواند گزینه خوب دیگری باشد. خانمهای بارداری که برای مدت زمان طولانی بدون حرکت هستند ممکن است دچار لخته گی خون شوند. بنابراین خانمهای باردار سعی کنند تا در طول سفر ساعتی یک بار را به قدم زدن در راهرو کابین اختصاص دهند.

برای جلوگیری از ورم پاها و گرفتگی عضلات پاها، خانمهای باردار باید در طول سفر هر 30 دقیقه یک بار پاهای خود را خم و راست کنند تا پاهای آنها به خوبی استراحت کند همچنین می توانند برای دقایقی کفشهای خود را درآورده و پاها را در سکوی زیر صندلی مقابل خود قرار دهند. چنانچه صندلی کنار دست آنها خالی است می توانند برای دقایقی پاهای خود را روی صندلی کناری بگذارند. پوشیدن شلوارهای مخصوص بارداری در طول سفر نکته ای است که خانمهای باردار هرگز نباید آن را فراموش کنند. این شلوارها به خانمهای باردار کمک می کند تا خون به خوبی در پاهای آنها حرکت کرده و از لخته شدن خون جلوگیری شود.

کمربند را از زیر شکم رد کرده سپس آن را ببندند. نوشیدن مایعات به ویژه آب در طول سفر برای دفع اثرات آب و هوای خشک کابین فراموش نشود. قهوه و هر نوع نوشیدنی کافئین دار ادرار را زیاد می کند پس توصیه می شود از نوشیدن آنها قبل و حین سفر صرف نظر کنند. بعضی از غذاها و نوشیدنی ها تولید گاز می کنند. بنابراین از خوردن چنین مواد غذایی مثل کلم و لوبیا خودداری کرده تا در طول سفر مشکلی برای آنها پیش نیاید.

مسافرت با ماشین :

خستگی و سرگیجه در طول بارداری یک امر طبیعی است. بنابراین نکته مهم در طول سفر خوردن و نوشید مواد مغذی است. میوه ها و خشکبار از جمله این مواد هستند.

زمانی که با ماشین به سفر می روید مواظب جریان هوای داخل ماشین باشید. هوای داخل ماشین باید مدام در جریان باشد. کمربند را از زیر شکم و از بین سینه ها رد کرده سپس آن را ببندید.

تصادفات جاده ای بیشترین علت آسیب دیده گی خانمهای باردار هستند بنابراین سعی کنید تا مسافتهای طولانی را با ماشین طی نکنید.

  • seome seome
  • ۰
  • ۰

ریشه شکلگیری خلاقیت، در تربیت فرزند است و تربیت فرزند سختترین کار است. کودکان اگر عزت نفس داشته باشند خلاقیت دارند و یکی از راههای افزایش عزت نفس وقت گذاشتن برای کودک است. به عنوان مثال برای پرورش گلهای یک باغچه باید به آن رسیدگی کرد و وقت گذاشت.


نوازش نوزاد


بازی با کودک، کتاب خواندن برای او و نوازش آن از روشهای پرورش عزت نفس و خلاقیت کودک است. اولیاء باید یاد بگیرند که به حرفهای کودک گوش دهند البته باید توجه کنند که ادای گوش دادن را درنیاورند بلکه با احترام قائل شدن به او تمام حرفهای او را به دقت گوش کنند و حتی اگر نیاز باشد کار خود را تعطیل نمایند.
کودک تا 7 سالگی محتاج به کمک است و نمیتواند کارهای ریز را به خوبی انجام دهد، پس اگر در این دوران کودک نتوانست کارهایش را به خوبی انجام دهد و به عنوان مثال غذای خود را زمین ریخت او را زیر سوال نبرید زیرا این عمل تلقینی برای کودک است که نمیتواند کارهای خود را انجام دهد.
اولیاء به دنبال موقعیتهای تشویقی برای کودکان خود باشند به عنوان مثال اگر کودک پازل سادهای را توانست درست کند یک جایزه ساده به او بدهند و کودک خود را با کسی مقایسه نکنند. این موضوع نه تنها برای کودکان بلکه برای تمام افراد صادق است، زیرا هر کس منحصر بفرد است و استعداد آنها نباید با کسی مقایسه شود.
والدین برای کودکان خود لحظات خاطره انگیز درست کنند و روابط احساسی و عاطفی با آن داشته باشند. نوازش کودک توسط مادر به دوران کودکی محدود نمیشود و گاهی نیاز است مادران نوجوانان خود را نوازش نمایند. در بسیاری از کلینیک های روانشناسی تختی برای نوازش در نظر گرفته شده است که مادر روی آن می خوابد و کودکی روی در روی مادر قرار میگیرد و کودک خود را نوازش میکند، زیرا نوازش در دوران کودکی یک عطش است و اولیاء باید به طور مرتب به دنبال موقعیتهای نوازش کودک خود باشند.

  • seome seome
  • ۰
  • ۰

اگر شما باردارید ممکن است به این فکر بیافتید که باید شیردهی را قطع کنید، این کار ضروری نیست چون شیر شما برای فرزندتان لازم و ضروری است و شیردهی زیانی به جنین شما نمی رساند.


شیردهی در دوران بارداری


ممکن است زمانی که به فرزند چند ماهه خود شیر می دهید و به خاطر شیردهی از روش های جلوگیری از بارداری استفاده نمی کنید، ناگهان متوجه شوید که دوباره باردارید و ممکن است به توصیه بعضی از افراد نا آگاه که می گویند شیر مادر باردار، سم است از شیردهی به فرزندتان اجتناب کنید، اما لازم است بدانید این موضوع به هیچ وجه صحیح نمی باشد.
شما می توانید به شیر دادن خود حتی تا آخر دوران بارداری ادامه دهید و بعد از تولد کودک دوم نیز می توانید به هر دو کودک شیر دهید.

هنگام تولد فرزند دوم شما، حتما فرزند اول به سنی رسیده است که می تواند از غذاهای کمکی به راحتی بخورد، بنابراین می توانید تعداد دفعات شیردهی را کم کنید و بقیه شیر خود را به نوزاد بدهید.
بعد از تولد نوزاد جدید، شیر چند روز اول شما، آغوز می باشد و چون مقدار آن کم است و برای تغذیه نوزادتان ضرورت دارد، باید هرچه بیشتر، شیر آغوز را به نوزاد جدید بدهید. از طرف دیگر اگر توانایی شیر دادن به دو کودک را ندارید و از نظر جسمی و روحی تحت فشار و ناراحتی هستید، می توانید شیر دادن به فرزند اول را هر موقع که می خواهید قطع کنید و او را با شیر خشک یا شیر پاستوریزه تغذیه نمایید.

به طور کلی اگر در حال شیر دادن آبستن شوید و سن کودک اول شما چند ماه بیشتر نباشد (2 یا 3 ماه)، بهتر است به شیر دادن خود ادامه دهید تا زمانی که فرزندتان به سنی برسد (در حدود 5 تا 7 ماهگی) که بتوان به او غذاهای جامد و مایعات داد، در این موقع شما در حدود 3 تا 4 ماهگی بارداری خود می باشید و در صورت تمایل می توانید یکی دو نوبت از شیر خود و یکی دو نوبت از شیر کمکی و یکی دو نوبت غذا به کودک بزرگ تر بدهید و او را سیر نمایید.

  • seome seome